Beliggenhet, kart til AMI Hotell Tromsø
Slagord-overskrift-AMI Hotell-Hotel-Tromsø
Norwegian language AMI Hotel Tromsø English language AMI Hotel Tromsø
Hjem Online booking Priser Kart og Beliggenhet Bilder og Video Kontakt oss Booking Om oss
Online booking AMI Hotell Tromsø
Time Lapse Tromsø Værstasjon på AMI Hotel Historien og fakta om Tromsø Aktiviteter i Tromsø Severdigheter i Tromsø Butikker, kjøpesenter og forretninger Restauranter, barer, puber og kafèer Webkameraer i Tromsø Flyselskaper og billetter Nyttige websider (feks. kino billetter) Hvis du ser nytte i denne siden? Hva skjer i Tromsø nå! (ami fb) Været i Tromsø, yr.no Bookmark and Share
Tilbud AMI Hotell Tromsø
kontakt informasjon
AMI Hotell Tromsø - Bed & Breakfast Tromsø
Skolegata 24,
N-9008 Tromsø,
Norway

Tlf: +47 776 21000
Fax: +47 776 21001

Send epost her
Siste oppdateringer


web sider
Nordlys varsel AMI Hotell-Hotel-Tromsø

Info om Tromsø - Porten til Ishavet

Hotell Tromsø, Hotel Tromsø, AMI Hotel
Historen om Tromsø
Arkeologiske funn viser bosettinger 9000 år tilbake i tid.
I 1252 bygget Håkon Håkonsson den første kirken i Tromsø, den stod på Tromsøya, og var da verdens nordligste kirke.
I 1789 ble det bergenske handelsmonopolet opphevet, og folk i Nord-Norge kunne handle med hvem de ville. I 1794 fikk Tromsø bystatus undertegnet av Christian VII ,på dette tidspunktet bodde det ca 80 mennesker her. Fra den tid flyttet det kjøpmenn fra nær og fjern hit.
Tromsøværingen har alltid vært tidlig ute med oppfølging av internasjonale moter og trender, slik at en en tysk reisende som besøkte Tromsø ved århundreskiftet var tydelig imponert over byen og dens moteriktige damer: "Dette må være Nordens Paris!" sa han, og dermed var byen ett tilnavn rikere. Den første skuta gikk til ishavet i 1820, og fra 1850 var Tromsø Norges førende ishavsby. Ishavfisket ble en viktig næring for Tromsø. Besøkende på 1800-tallet ble ofte svært overrasket over dannelse, språkkunnskaper og kultur i Tromsø, og en gjestende tysker kalte byen Nordens Paris, mens Bjørnstjerne Bjørnson rapporterte til sin Karoline at "her er kun champagne og spektakel". Fra Tromsø har det gått flere ekspedisjoner til Arktis. Roald Amundsen, Umberto Nobile og Fridtjof Nansen var ofte på besøk i Tromsø vedrørende sine ekspedisjoner. Byen fikk også tilnavnet "Porten til Ishavet" som er velkjent og velbrukt om ishavsbyen. Dette med bakgrunn i at de fleste polarekspedisjoner startet i Tromsø, samt at ishavsfangsten er en del av byens historie.

Fakta om Tromsø i dag
Tromsø er en populær møteplass og har vokst til å bli en moderne bykommune med en fargerik og energisk befolkning fra hele landet og over hundre forskjellige land.
Byen er tilgjengelighet med fly, bil, buss eller båt og ligger på på nesten 70 grader Nord.
Tromsø er Norges tredje største bykommune etter areal (2 558 km²), hvorav 1 434 på fastland og 1 124 på øyerKommunen har en samla kystlinje på 1 275 kilometer. Kommunen har ca 65000 innbyggere(2008).
Tromsøya er knyttet til fastlandet med den 1016 m lange Tromsøbrua og den ca. 3500 m lange Tromsøysund tunnelen under Tromsøsundet og tilknyttet Kvaløya med den 1220m lange Sandnessundbrua.
Tromsø kan skilte med verdens nordligste universitet og bryggeri(Mack). Opplevelsene i Tromsø har stor spennvidde -fjellklatring i midnattssol, fisketurer til lands eller vanns, slalåm under nordlyset, hundeturer, samt flere "verdens nordligste" -aktiviteter som besøk på bryggeri pub, ute restauranter!

Vi ønsker deg et minnerikt opphold i Tromsø!Hjem AMI Hotel Tromsø

AMI Hotel Tromsø
Skolegata 24, 9008 Tromsø
Tlf +47 776 21000, Fax +47 776 21001
E-post: email@amihotel.no

Copyright © 2009 AMI Hotel
AMI Hotel Tromsø